Tag nästa steg i din personliga utveckling...medan du sover!

Tag nästa steg i din personliga utveckling...medan du sover!


Tag nästa steg i din personliga utveckling...medan du sover!

Varför ska vi personlighetsutveckla oss? Ja det korta svaret är väl att vi på ett eller annat sätt vill få mer ut av oss själva i livet. Vi vill bli en bättre version av oss själva, så att vi kan få mer av det vi vill ha i livet, och mindre av det vi inte vill ha. Det skulle kunna vara ett svar på frågan.


Men hur hårt måste vi jobba för att lyckas med personlig utveckling?

Jag vill påstå att du inte behöver arbeta så hårt som du tror. Förmågan att kunna utvecklas som människa är nämligen medfödd och en helt naturlig del av varje människas liv.


Vad är personlig utveckling?

Om du frågar mig så skulle jag definiera det som följande: En process där en människa genom nya insikter ökar sin förståelse om sig själv och sin omvärld. Nya insikter är själva valutan som möjliggör personlig utveckling.


Låt oss titta närmare på detta psykologiska naturfenomen som kallas "insikter". Detta är en livsavgörande funktion i människans psykologiska process.


Vad är en insikt?

Så vad är en insikt egentligen? En ny fräsch tanke som du inte tänkt tidigare.

Insikter är som att ladda ner en ny app. Du får omedelbart nya små och stora förmågor.


Insikter kan vara exponentiella

Jag är över 50 år gammal. Är du? I sådana fall kanske du kommer ihåg barndomen. Vad saknade exempelvis resväskor när vi var barn?


Jo hjul...


Hur länge har hjul funnits? tusentals år?


Hur länge har resväskor funnits? Ett par hundra år?


Hur lång tid tog det från att hjulet uppfanns, tills dess att någon fick insikten att montera hjul på resväskor?


Och hur lång tid tog det sedan innan ALLA resväskor hade hjul? 5 år?


Vid ett givet ögonblick, när rätt person får rätt insikt, så kan den insikten förändra hela världen...för alltid!


Insikter är den personliga utvecklingens ultimata valuta

Det är genom nya insikter som människor tar språng in i nytt perspektiv. En människa har förmågan att gå från att "inte veta" till "att veta" på ett ögonblick. Ett helt liv kan förändras genom en endaste avgörande insikt. En ny tanke som inte tidigare tänkts.


Förmågan att få insikter är medfödd

Människans tankeförmåga har en medfödd och inbygg kapacitet för att kunna få insikter. Vi har fått insikter sedan vi föddes. Vi lär oss gå och prata innan vi kan både gå och prata. Tack vare denna förmåga till spontana insikter.


Insikt är mer kraftfull än vilja

En insikt är mer kraftfull än den starkaste viljan. Att förlita sig på ren vilja tröttar ut människor. Vi orkar bara driva på med ren vilja i under en begränsad tid. En endaste klargörande insikt däremot, kan ta hand om "drivandet" under resten av en människas liv. Helt utan ansträngning för människan som berikats med insikten.


Insikter tar hand om de tunga "mentala lyften"

Min mamma var storrökare i 40 år. Hon rökte ett paket cigaretter varje dag i mer än 40 år. Hon försökte med ren vilja att sluta många gånger under hennes liv. Men varje gång, när viljan tog slut, återupptog hon rökandet igen.


Vid ett tillfälle i livet så fick hon en avgörande insikt om sin rökning. Och från den dagen var hon inte längre rökare. Och från den dagen var det dessutom inga problem att inte längre röka. Helt utan ansträngning. Insikten tog hand om de "tunga mentala lyften" så att säga.


Insikter medan vi sover

Har du någon gång grubblat över ett problem? Kanske har du under flera timmar med tankens kraft försökt att lösa detta problem, men utan framgång. Har du sedan gått och lagt dig, för att sedan vakna upp dagen efter och upptäkt att du hittat en lösning på problemet? En lösning som kom till dig medan du sov? En klargörande insikt medan du sov helt enkelt. Detta är mycket vanligt och vi kan nog alla känna igen oss i detta fenomen.


Du kan lita på din förmåga att få insikter.

Du kan förlita dig på din förmåga att kunna få insikter. Den är medfödd och kan ge dig obegränsat med insikter. Vi får dock inte välja när vi ska få dessa berikande insikter. De kommer spontant. Som en gåva när vi minst anar. När vi är ute och går. När vi står i duschen. När vi tränar. När vi just ska somna in. När vi samtalar med vänner. Osv.


Det verkar också som att karaktären på våra insikter är kopplade till det vi fokuserar på. När vi riktar vår uppmärksamhet i en riktning i livet, så tenderar tankeförmågan att leverera insikter kring den riktningen. oavsett vad det är vi riktar uppmärksamheten på.


Märkligt men sant.



Vill du få fler insikter? Prova coaching och Coaching online


Läs också: hur hittar man en coach!



Tack för att du har lyssnat!



Fler tänkvärda artiklar på: www.nicklaskarlsson.nu



Med värme,

Nicklas Karlsson