Fuck off rik? - En Berättelse om Självkänsla och Frihet

Fuck off rik? - En Berättelse om Självkänsla och Frihet

Vad är fuck off rik?

Har du någon gång önskat att du blev "Fuck off rik"? Du vet så där rik så att man inte längre ber om ursäkt för den man är, vad man tror på eller tycker är rätt eller fel. En rikedom som ger dig en orubblig självkänsla och som gör att du kan vara sådär provocerande trygg.


Aaaah... ja, föreställ dig den friheten? Att kunna gå ut i världen fri från känslan av att behöva förminska dig eller anpassa dig efter vad "alla andra tycker" att man borde göra eller inte göra.


Jag tror många känner igen sig i denna tanke. Säkert har vi alla någon gång drömt om vilka möjligheter som skulle öppna sig för oss om vi bara vågade vara så där trygg och självsäker som bara en summa fuck off pengar kan göra oss.


För inte är det väl möjligt att uppnå denna självkänsla utan denna rikedom?


Kalle blir fuck off rik

Föreställ dig följande scenario. En person som i denna berättelse heter Kalle får plötsligt en dag meddelandet om att han kommer ärva en förmögenhet av en avlägsen och okänd släkting. Han blir helt enkelt "fuck off rik". Pengarna kommer att utbetalas till Kalles konto tre månader senare.


En Nyfunnen Självkänsla och Frihet

Kalle får en sån där otroligt stark självkänsla. Han blir som en ny människa och går ut i världen med en enorm känsla av frihet. Till de som tidigare kanske trampat på honom gör han nu "härmapan". Denna gest, där man sätter tungan mellan tänderna och underläppen för att sedan härma vad någon annan säger, blir ett sätt för Kalle att visa sin nya självständighet och styrka. Kalle vågar stå upp för sig själv och sina värderingar. Han slutar ta skit från alla plågoandar i hans liv. Åren av underkastelse och anpassning är som bortblåsta. Nu är Kalle fullständigt fri att tänka och tycka som han alltid har velat.


Känslan av att vara "fuck off rik" har förändrat Kalles liv i grunden.


En Plötslig Vändning

Plötsligt en dag får Kalle ett brev från arvsförvaltaren. Kalle öppnar kuvertet och läser brevet. I brevet meddelas att det har inträffat ett stort misstag. Kalle är inte rätt arvinge till förmögenheten.


Kalle ärver ingenting.


Vad Självkänsla Verkligen Grundar sig i

Om det nu är sant att en stor summa pengar, av storleken "fuck off rik", verkligen är den sanna orsaken till en persons självkänsla, hur kan det då vara så att Kalle kände samma känslor även fast det aldrig fanns några pengar? Var kommer denna självkänsla ifrån i så fall?


Den Verkliga Källan till Självkänsla

Svaret är lika enkelt som det är provocerande. Det finns inte tillräckligt med pengar i världen för att frambringa en "fuck off rik" känsla hos någon människa. Pengar fungerar inte på det sättet. De är tillverkade av papper, metall eller är bara siffror i den digitala världen. De har ingen inbyggd mekanism som kan sända en "fuck off rik" känsla till en människa.


Källan till all Självkänsla

Så var kommer då denna känsla ifrån? Den starka känslan av självkänsla kommer inifrån människan själv. Via de tankar som är aktiva just nu. I denna stund. Eller i den stund där känslan infann sig. Känslor går inte att finna därute i yttre omständigheter, utan kommer alltid inifrån en människas psyke. Utan undantag. Även om jag upplever en härlig känsla om jag exempelvis vinner på lotto.


Summering och Slutsats

I berättelsen om Kalle blir det tydligt att verklig självkänsla och inre frihet inte kan skapas av pengar. Även om du känner dig "fuck off rik" så är det inte själva summan pengar som är själva orsaken till känslan. Den verkliga källan till självkänsla och frihet är en medfödd kapacitet som finns inom oss själva. Den infinner sig som ett resultat av den process som pågår i tankeförmågan i varje givet ögonblick. Oberoende yttre omständigheter som exempelvis en summa pengar.


Det är goda nyheter.


Det betyder att de mest eftertraktade känslorna redan finns tillgängliga inom dig. Oberoende av yttre omständigheter. Det betyder att du har kapaciteten att ha dessa vackra upplevelser redan nu, utan att först behöva ändra på din omvärld.


Den här berättelsen handlar såklart inte om att du inte ska sträva efter rikedomar. Ej heller vad som är rätt eller fel för dig. Syftet är att avslöja en mental synvilla som förför oss alla med jämna mellanrum. Denna artikel vill endast peka till det självklara med oftast bortglömda faktum om varifrån vår upplevelse av livet faktiskt kommer ifrån i varje ögonblick.


Tack för att du har lyssnat!


Fler tankeväckare hittar du på www.nicklaskarlssin.nu